Kategóriák
 
 
 
 
 
 
 

5 tipp az őszi tevékenységekhez gyerekekkel

Az ősz az évnek az a szakasza, amikor a természet átalakul és csodálatos színekben pompázik. Ez az évszak remek alkalom lehet arra, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzenek gyermekeikkel. Íme, öt tipp az őszi, gyerekekkel végezhető tevékenységekhez. 1. Kirándulások a természetbeAz ősz gyönyörű természeti tájat kínál, tele sárga, narancssárga és piros levelekkel. Tegyetek egy természetjáró kirándulást a gyerekekkel, és élvezzétek ezt a pompát. Ez remek alkalom lehet arra, hogy a gyerekek megfigyeljék az állatokat, különböző leveleket keressenek, vagy fészket építsenek a madaraknak. 2.    Kreatív műhelyekGyűjtsetek leveleket, tobozokat és más természetes anyagokat, és készítsetek belőlük művészeti alkotásokat. A gyerekek festhetnek levelekre, készíthetnek gyöngyös nyakláncot fenyőtobozokból, vagy akár saját halloweeni dekorációt is készíthetnek. 3.    Sütés és főzésA hűvös őszi napokon Ön és gyermekei élvezhetik a konyhában töltött időt. A közös süteménysütés, a levesek készítése vagy az őszi specialitások elkészítése remek módja annak, hogy együtt töltsék az időt, és megtanítsák a gyerekeknek a főzés vagy a sütés alapjait. 4.    KincskeresésSzervezzen kincskeresést a parkban vagy a kertben. Készítsen listát azokról a dolgokról, amelyeket a gyerekeknek meg kell találniuk, például különböző leveleket, tobozokat, köveket vagy akár a természet hangjait. Ez a játék nemcsak szórakoztatóvá teszi a szabadban töltött időt, hanem megfigyelésre is ösztönöz, és megtanítja a gyerekeket a természetre. 5.    Halloweeni kalandokAz ősz a Halloween ünnepével tetőzik, és ez izgalmas időszak lehet a gyerekek számára. Együtt készíthettek jelmezeket, díszíthettek tököket vagy
 

Mi nem hiányozhat egy gólya táskából?

Az új tanév beköszöntével nehéz feladat vár a szülőkre - felkészülni az első osztályosok nagy napjára. Annak érdekében, hogy ez a pillanat a lehető legkönnyebb és kellemesebb legyen, fontos, hogy minden készen álljon, amire a kis gólyáknak szüksége lesz az első évben. Ezért készítettünk egy listát azokról a dolgokról, amelyek nem hiányozhatnak a táskádból.Nos, először természetesen egy iskolatáskával kell kezdeni. Kényelmesnek, ergonomikusnak és elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy minden szükséges dolgot elférjen. Koncentráljon a minőségi hátizsákokra, amelyek könnyítik gyermeke gerincét, miközben könnyű hozzáférést biztosítanak a dolgokhoz. És mi van a táskával?• Tolltartó: Ha nem volt az iskolatáska része, ne felejtsd el! Elég egy egyszintes összecsukható, hogy a gyerekek gyorsan eligazodjanak benne. Az íráshoz az év első felében elég lesz egy ceruza, zsírkréta, gumi, reszelő. • Füzetek: Az iskolák általában készítenek egy listát a füzetekről, aminek elegendőnek kell lennie az egész tanévre. Ezek után már csak azt a dizájnt kell kiválasztani, amelyik az első osztályosnak a legjobban tetszeni fog. Ne feledkezzünk meg a tankönyvek vagy a tankönyvek nagy borítójáról sem. Ezeket gyakran nem találja meg a listán. • Uzsonnás doboz: Az egészséges táplálkozás fontos gyermeke növekedéséhez és fejlődéséhez. Fektessen be egy minőségi uzsonnás dobozba, amely tápláló és ízletes ételeket tartalmaz. • Ivópalack: Ügyeljen arra, hogy az első alkalommal töltőnek mindig legyen nála sok ivóvíz. A hidratálás fontos az összpontosításhoz és az egészséges fejlődéshez. • Játék vagy könyv: Az iskolában nem csak a tanulásról van szó. Adja meg gyermekének, hogy egy kis játékot vagy kedvenc könyvét vigye be az iskolába. Ez segíthet neki, hogy nyugodtabban érezze magát. • Kedves szavak és bátorítások: És végül ne hagyja otthon sem a kis első osztályos gyermekét a kedves szavakat és a biztatást. Az iskolába való átmenet érzelmileg kihívást jelenthet, ezért fontos, hogy támogatást mutassunk neki és bátorítsuk ebben az újdonságban. Reméljük, hogy ez a lista segít felkészíteni első osztályos tanulóját az első iskolai napra. Az oktatás izgalmas utazás, és a szülők szeretetével és támogatásával sikeres és emlékezetes élmény lesz iskolás gyermeke számára. Sok sikert és boldogságot az új tanévben!
 

3 tipp, hogyan tanítsuk meg a gyermeket úszni

A víz az élet egyik legfontosabb eleme. Az úszás nagyszerű időtöltés, amely számos egészségügyi előnnyel is jár. A gyermek úszni tanítása nagyon fontos lépés, amely lehetővé teszi számára, hogy fontos készségeket és magabiztosságot szerezzen a vízben. Ha azt tervezi, hogy megtanítja gyermekét úszni, íme 3 tipp, amelyek segítenek a folyamatban. 1. Kezdje koránÉrdemes már fiatalon elkezdeni tanítani a gyereket úszni. Minél korábban kezdi el, annál könnyebben tanul meg a gyermek úszni, és annál könnyebben tud magabiztos lenni a vízben. Már egészen kicsi koruktól kezdve Ön és gyermeke részt vehet a gyermekeknek szóló úszótanfolyamokon, ahol speciális edzők állnak rendelkezésére, akik támogatják őket és megtanítják az alapvető úszástechnikákra. Ezek a tanfolyamok biztonságos és ösztönző környezetet kínálnak, amelyben a gyermek jól érezheti magát, és új tapasztalatokat szerezhet a vízben. 2. Teremts pozitív környezetetA gyermek úszásra tanításakor fontos a pozitív környezet kialakítása. Legyen türelmes a gyerekkel, és támogassa őt. Az úszás legyen szórakoztató és élvezetes számára. Adjon időt és figyelmet gyermekének, hogy biztonságban és jól érezze magát a vízben. Nyugtasd meg, hogy jó helyen jár, és nem baj, ha aggódsz. Dicsérjétek meg a gyermeket erőfeszítéseiért és fejlődéséért, hogy felismerje eredményeit, és motivált legyen az úszástanulás folytatására. 3. Folytassa lépésről lépésreA gyermek úszásra tanításakor fontos, hogy fokozatosan haladjon, és tartsa tiszteletben a tempóját. Kezdje egyszerű gyakorlatokkal, és fokozatosan növelje a nehézséget. Kezdje egyszerű úszással a medencében, és fokozatosan térjen át a fejlettebb technikákra. Tanítsa meg a gyermeket helyesen lélegezni, és sajátítsa el a helyes láb- és kéztechnikát. Adj neki teret a kísérletezéshez és a felfedezéshez Az úszás egy nagyszerű tevékenység, amely felbecsülhetetlen értékű készségeket és tapasztalatokat biztosít a gyermek számára. De ne feledje, hogy minden gyermek egyedi, és más ütemben tanulhat meg úszni. Légy türelmes és támogassa őt a folyamat során. Figyeld, hogyan fejlődik fokozatosan úszástudása, és örülj minden apró sikernek. Ne felejtsük el, hogy a fő cél a szórakozás és a biztonság a vízben. Az úszás egy izgalmas készség, amely egy életen át szolgálja gyermekét.

 

A Wikik 30 éve Szlovákiában: Változtak az idők és a játékok is

Amikor Wika 30 évvel ezelőtt Szlovákiában megszületett, óriási volt a kereslet a játékok iránt. Szó szerint mindent eladtak, megkülönböztetés nélkül. „Gyakran megesett, hogy szándékosan nem is adtunk el mindent egy helyen, hogy más vásárlóknak is maradhasson” – szemlélteti az akkori helyzetet az egyik alapító, Jozef Šteffek. A szlovák játékpiac teljesen más volt, mint amilyenben ma élünk. Nem volt célzott marketing, e-shop és egyáltalán nem volt kemény verseny. Minden értékesítés hagyományos üzleteken keresztül történt. „Az eladónők és a menedzserek nagyon vártak minket, mi pedig úgy élveztük, ahogy eddig semmi más. Kölcsönös volt, bár nagyon fárasztó, mert sokszor nagyon korán reggel kezdtük és késő este fejeztük be. De mindig a pozitív érzések uralkodtak."De az idők jelentősen megváltoztak. Az internet és a modern elektronika megjelenésével a játékokkal való játék korhatára jelentősen lejjebb tolódott. Ez az oka annak is, hogy a Wiky olyan mindennapi használati tárgyakat is felvett a kínálatába, mint az iskolai és irodaszerek, a szabadidős sportok és a gyermekmedencék. „Fölösleges lenne ragaszkodnunk ahhoz a véleményünkhöz, hogy a klasszikus játékkal való játék a nagyobb gyerekek számára is fontos. Más irányba húzza őket, és nem is csodálkozom. Ha az ő korukban ilyen lehetőségeink lennének, valószínűleg hasonlóan nézne ki. Szerencsére még mindig élveztük a kinti labdajátékokkal, kerékpározással, úszással, korcsolyázással, szórakozással és a természettel való nagyobb kapcsolattal teli gyermekkort."És mi a jövőkép? A gyerekek továbbra is játszanak a "hagyományos" játékokkal? „Szerintem ez nem sokat fog változni. Eljutottunk odáig, hogy az anyák egy bizonyos fejlődési korig óvják gyermekeiket az elektronikától, és a klasszikus játék mindig utat talál hozzájuk. És mi lesz a klasszikus játék? Ergonómikusabb, jobb minőségű, interaktívabb, érdekesebb lesz a dizájn és megfizethető” – összegzi Jozef Šteffek.
 

30 éves a Wiky Szlovákiában: Minden az értékesítéssel kezdődött játékok az Avia cargo-tól

Hihetetlen, de igaz. Már 30 év telt el a Wiky szlovákiai alapítása óta. A céget azért alapították, mert 1993 elején hiányoztak a hagyományos cseh játékok a szlovákiai boltok polcairól. Ez volt a kezdeti impulzus, hogy ezzel a választékkal kezdjük a kereskedést. „Olyan játékok hiányoztak, mint a Chemoplast Brno asztali hoki és foci, a Kovozávod Semily Magic asztalai, a Stavebnice Merkúr vagy a társasjátékok, a Klobúčik hop vagy a Cloveče nezbol se és még sokan mások” – mondja a cég egyik alapítója, Jozef Šteffek.Már az első behozatalok és eladások jelezték, hogy a jövőbeni állandó üzlet sarokköve lehet. Ezekben az években nem sok játékot gyártottak Szlovákiában. A szélesebb választék és kereslet miatt fokozatosan kellett kiegészíteniük az árukat európai és ázsiai termékekkel. "Szlovákiában akkoriban csak nagy plüsst gyártottak Mladost Prievidzán, műanyag autókat Kveta Nová Baňában, fa hintákat, rajzasztalokat és iskolai számológépeket vásároltunk az eperjesi Hajdúček cégtől."A cég ma már stabil háttérrel, irodákkal, saját raktárépülettel a szükséges kellékekkel, országszerte kereskedőkkel, e-shoppal rendelkezik, teljes működéséről több mint 20 munkatárs gondoskodik. De ez nem volt mindig így. Az egész történetet mindössze két fiatal kezdte egy Áviával. „Két jelenlegi kollégánkkal kezdtük. Minden napot, sokszor szombatot és vasárnapot is Áviában töltöttünk egy 30 cm-es doboztesttel. Keresztbe-körbe jártuk Szlovákiát, mint a ceruza a térképen, árultunk, új felvevőhelyeket kerestünk, és közben vásárlással, importtal, vámkezeléssel és számlázással foglalkoztunk" – emlékezett vissza a kezdetekre Jozef Šteffek.
 

Tanítsd meg a gyermeket, hogy kerékpározzon: 5 tipp, hogyan kell helyesen csinálni!

Ha meg akarja tanítani a gyereket biciklizni, az első lépés az, hogy megtanítsa pedálozni. Ez néhány gyermek számára nehéz lehet, és nincs semmi baj, ha tovább tart. Íme néhány tipp, amelyek segítségével gyermeke megtanulhat pedálozni.

1. Kezdje lassan

Kezdje egy egyszerű kerékpárral, amely megfelelő méretű gyermekének. Ezután helyezze be a gyermeket az ülésbe, és segítse megőrizni az egyensúlyát. Kérdezd meg tőle, mit gondol, és jól érzi-e magát. Ezután lassan nyomja meg a kerékpárt, és segítse a gyermeket pedálozni.

2. Használjon segédeszközöket

Az olyan kiegészítők, mint az oldalsó kerekek, nagyon hasznosak lehetnek a gyermek számára, különösen akkor, ha először tanul kerékpározni. Az oldalsó kerekek segítenek egyensúlyban tartani és megvédik a leeséstől. Fokozatosan eltávolíthatja őket, amikor a gyermek megtanulja egyedül fenntartani az egyensúlyt.

3. Tanítsd meg neki a helyes pozíciót

A helyes pozíció nagyon fontos kerékpározáshoz. Győződjön meg arról, hogy a gyermeknek megfelelő ülése és kormánya van. Az is fontos, hogy a gyermek lába megfelelően legyen a pedálokon és tartsa a kormányt. Ha helyes a pozíció, a gyermek kevésbé lesz fáradt, és jobban teljesít.

4. Légy türelmes

Fontos, hogy legyen türelmes, amikor gyermeke kerékpározni tanul. Néha tovább tarthat, mint amire számítottál. Próbáld bátorítani a gyermeket, és dicsérd meg fejlődéséért. Ha a frusztráció kísérti, még tovább tarthat, amíg megtanul vezetni.

5. Ne hagyd békén

Fontos, hogy figyelje gyermekét, amíg kerékpározni tanul. Ne hagyja magára, különösen, ha az utcán vagy forgalmas úton vezet. Győződjön meg róla, hogy sisakot visel, és biztonságos környezetben lovagol.

Vigyázzon gyermekére, miközben megtanul biciklizni, és legyen türelmes. Ezekkel a tippekkel gyermeke profiként tud pedálozni és biciklizni! A kerékpározás izgalmas tevékenység lehet egy gyermek számára, amely fejleszti készségeit és motoros készségeit. Ne féljen kipróbálni ezeket a tippeket, és hagyja, hogy gyermeke két keréken fedezze fel a világot!

 

Hogyan tanítsuk meg a gyerekeket, hogy ne legyenek kapzsiak a játékaikkal

Minden szülő ismeri ezt a helyzetet – vesz a gyermekének egy játékot, de rövid idő után úgy tűnik neki, hogy ez nem elég, és többet akar. A gyerekek természetesen kapzsiak ebben a tekintetben, de szülőként segíthetsz gyermekednek megtanulni értékelni, amije van, és ne legyen túl mohó a játékaival. A következő cikkben néhány tippet és trükköt tekintünk meg ennek megtételéhez. Tanítsd meg a gyerekeknek, hogy a játékok értékesekAz egyik legfontosabb módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeket arra, hogy ne legyenek kapzsiak, ha megtanítjuk őket értékelni azt, amijük van. A játékok szórakoztatóak és érdekesek a gyerekek számára, de tudatában kell lenniük annak, hogy pénzbe kerülnek és fontosak számukra. Beszéljen gyermekeivel a játékok értékéről, és tanítsa meg nekik, hogy gondoskodni és védeni kell őket. Teremtsen szabályokat és elvárásokatAz egyik módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeket, hogy felelősségteljesen bánjanak játékaikkal, ha világos szabályokat és elvárásokat fogalmazunk meg. Például beállíthatja azt a szabályt, hogy a gyermeknek el kell tennie a játékait, ha végzett velük. Azt is elmondhatja neki, hogy legyen óvatos, és óvja a játékait a sérülésektől. Adjunk lehetőséget a gyermeknek, hogy döntéseket hozzonAz egyik fontos módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeket arra, hogy kevésbé legyenek kapzsiak, ha döntéshozatali hatalmat adunk nekik. Ha a gyerek a játékait választja, döntse el ő, hogy melyiket szeretné megtartani, és melyiket szeretné elajándékozni. Azt is megengedheti, hogy ő döntse el, melyik játékot vegye ki, és melyiket tartsa otthon. Tanítsd meg a gyerekeket adniEgy fontos készség, amelyet megtaníthat gyermekeinek, az adakozás. Tanítsd meg nekik, hogy ha van valami extra, odaadhatják valaki másnak, akinek szüksége lehet rá, vagy élvezheti. Tanítsd meg nekik, hogy néha fontosabb adni valamit másnak, mint megtartani valamit magadnak. Jótékonysági szervezeteket látogathatsz velük, vagy játékokat gyűjthetsz jótékony célra. Ne vigye be a gyermeket játékokkalFontos, hogy ne vigye be a gyermeket játékokkal. Sok szülő azonban elköveti azt a hibát, hogy jutalomként vagy hiánypótlásként vesz játékot gyermekének. Egy ilyen megközelítés oda vezethet, hogy a gyermeknek sok játéka van, de nem értékeli azokat, és felelőtlenül bánik velük. Ezért ne erőltesse a játékok vásárlását, és ne használja más célok elérésére. Tanítsd meg a gyerekeknek a felelősségetTanítsd meg gyermekeidnek, hogy felelősséget vállaljanak a játékaikért. Tanítsd meg nekik, hogy ha valamit megrongálnak, meg kell javítaniuk, vagy fizetniük kell érte. Tanítsd meg őket, hogy vigyázzanak a holmijukra és óvják meg őket a sérülésektől. Tanítsd meg nekik, hogy a játékok fontosak és értékesek, és gondosan és tisztelettel kell bánni velük. Legyen példaSzülőként Önnek nagy befolyása van arra, hogy gyermekei hogyan kommunikálnak a játékaikkal. Tehát legyen példa és mutasd meg nekik, hogyan kell megfelelően gondoskodni a dolgaikról. Mutasd meg nekik, hogy értékeled a holmijukat, és felelősségteljesen bánsz velük. Jó példaként is megmutathatod, hogy fontos az adás és a megosztás.
 

3 ok, amiért gyermekeidnek kreatív játékokra van szükségük

A kreativitás mindannyiunkban ott van. Egy része veleszületett, de egy részét saját tapasztalatainkból is megteremthetjük. Ezért nagyon fontos, hogy a gyermekeknél is fejlesszük és gyakoroljuk. A kreatív játékok segítik a gyermekek érzékeinek, értelmének és érzelmeinek fejlődését. Nézze meg, milyen pozitívumokat hoznak ezek a játékok. Nyugtató hatásuk vanEzt talán te magad is tudod. Szeretsz rajzolni, jógázni vagy kerámiaórára járni? Igen, ezek mind kreatív tevékenységek. Bizonyítottan terápiás hatásuk van, és képesek megnyugtatni és kellemes érzéseket kiváltani az emberben. Természetesen ez nemcsak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is igaz. Ezért tartsa ezt szem előtt, és engedje el a gyerekeket az ilyen típusú tevékenységekkel és játékokkal.  Fejlesztik a képzelőerőtA kreatív játékok és játékszerek ideálisak a kognitív fejlődés ösztönzésére és a gyermekek képzeletének fejlesztésére. Azt is észre fogja venni, hogy minél tovább foglalkoznak a gyerekek kreatív tevékenységekkel, annál ügyesebbek lesznek benne.  Gyakorolják a finommotoros készségeketAkár kivágnak, akár gyurmával modelleznek, akár saját karkötőt készítenek a gyerekek, ezek a tevékenységek mind nagyon jótékonyan hatnak a finommotoros készségeikre. Még arra is ideálisak, hogy gyakorolják a kezüket az íráshoz.  BÓNUSZ - A gyerekek sokáig velük maradnak majdA kreatív játékok bónusz oka az az idő, amit a gyerekek velük tölthetnek. Ha olyan tevékenységre van szükséged, amellyel lefoglalhatod a kicsidet, amíg vacsorát kell főznöd, vagy be kell fejezned a munkát, ez a tökéletes megoldás. Adjon teret a kis maestrónak az alkotáshoz, és mindig lássa el új anyagokkal vagy tevékenységekkel. Akár új kifestőkönyveket veszel neki, akár új ötleteket adsz neki. 
 

A Mikulás egy csomó új játékot hozott. És mi van a régiekkel?

A Mikulás egy csomó új játékot hozott. Mi a helyzet a régiekkel?   A karácsony mindig egy maréknyi új játék érkezését jelenti. Így felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk a nagyobbakkal, amelyekkel a gyerekek már nem játszanak? Erre a kérdésre több válasz is létezik.  Természetesen még nem lehet minden játékot továbbvinni. Ezért ideális, ha először felmérjük azoknak a játékoknak az állapotát, amelyeknek már nincs helyünk. A legrosszabb állapotban lévők, akár akarjuk őket, akár nem, a kukában végzik. A jobban megőrzöttek esetében több lehetőségünk is van a felhasználásra:- Család, barátok vagy szomszédság - az első lehetőségért nem kell messzire mennünk. Gondoljunk csak arra, hogy a játékok nem tetszenek-e egy másik gyereknek a családban, a baráti körben vagy például a szomszédok egyikének.- Fiatalabb testvér számára - ha tervezi, vagy már van egy fiatalabb testvére, akkor ideális, ha az idősebb testvér néhány játékát egyelőre egy dobozba teszi. Amikor a kisebb testvér felnő, csak vedd elő őket, és az idősebb testvér biztosan szívesen játszik velük.- Bazár - jó állapotban lévő, nem kívánt játékokat is eladhatsz, hogy egy kicsit javíts a családi költségvetésen. Már számos olyan weboldal vagy alkalmazás létezik, amelyeken keresztül könnyedén továbbadhatja az ilyen játékokat. - Adományozz - az ilyen játékoknak számos intézmény biztosan örülni fog, legyen szó kórházakról, árvaházakról vagy krízisközpontokról. Természetesen a játékoknak működőképesnek és tisztának kell lenniük. Ideális, ha az adományozás szándékát előzetesen egyeztetik az intézménnyel. Általában mindegyiknek megvannak a maga szabályai, és előfordul, hogy néhány már használt játékot higiéniai okokból nem vesznek át.  

 

Hány ajándék túl sok? Így kell keresnie az ideális karácsonyt

Z Vianoc sa veľmi rýchlo vytráca ich pôvodné čaro a do popredia idú hlavne darčeky. Niektorí rodičia úspešné Vianoce merajú zrejme v ich počte. Veď čím viac darčekov, tým bude určite dieťa spokojnejšie. Alebo aj nie!?

Odborníci sa zhodujú, že to správne konkrétne číslo neexistuje. To koľko darčekov je tak akurát a koľko je už priveľa by mali určite sami rodičia. Dôležité je uvedomenie si, že netreba kupovať všetko, čo si dieťa napísalo na svoj zoznam prianí. Určite viete z vlastných skúseností, že ten zoznam vie byť pekne obsiahly. ????

V ideálnom scenári sa každému balíčku bude dieťa aspoň chvíľu venovať. Netreba ho preto doslova zahádzať obrovským množstvom darčkov, ktoré ledva stihne rozbaliť, kým bude musieť zaľahnúť do postele.

Vyskúšať napríklad môžete pravidlo 4, ktoré v praxi znamená, že deťom kúpite len 4 darčeky. Takto definitívne nezrujnujete svoj rozpočet a zároveň si dieťa nájde niečo z každej oblasti – niečo čo si želá, niečo čo potrebuje, niečo na oblečenie a niečo, čo si môže prečítať.

Nech už sa nakoniec rozhodne pre akýkoľvek počet darčekov, dôležité je, aby ste si ich samotné rozbaľovanie užili ako rodina. Doprajte deťom čas každý darček emocionálne precítiť. Od momentu rozbaľovania a zvedavosti, cez prekvapenie až po nadšenie. Keď sa s darčekom dieťa pohrá alebo mu rovno aj nájde miesto v izbičke, môžeme po malej pauze rozbaliť ďalší darček. Takto spolu ako rodina strávite krásny vianočný večer.

 

Hogyan kezeljük a gyermekekkel való utazást? Íme néhány tippünk

Közelednek a karácsonyi ünnepek és gyermekeink hosszú vakációi is. Sokan közülünk ezt az időt családi kirándulásra vagy nyaralásra fogják használni. Ezért nem árt emlékeztetni magunkat arra, hogy mi az, ami segíthet abban, hogy a hosszú autóutakat gond nélkül kibírjuk.  Szórakoztassa a gyerekeketAz egyik legrosszabb dolog, ami hosszú utazások során történhet veled, az unalom. Akkor valószínűleg csak a "Megérkeztünk már?" kérdést fogod kapni. A szerencse a felkészülteknek kedvez! Ha tehát nem csak mobiltelefont vagy táblagépet akarsz adni a gyerekeknek, akkor összeállítottunk néhány játékot, amivel az egész csapat játszhat. Még ha nem is emlékszik rájuk, jó tudni, hogy mindig megtalálhatja őket a weboldalunkon. Ne feledkezzen meg gyermeke kedvenc dolgairól semMinden gyereknek van néhány dolog, amit jobban szeret, mint másokat. Legyen szó könyvekről, dalokat vagy történeteket tartalmazó CD-kről, kedvenc plüssállatokról vagy játékokról. Bölcs dolog, ha ezeket a dolgokat mindig magaddal csomagolod. Így elkerülheted az unalmat, valamint az otthon felejtett játékért való sírást. Valami újHa valami újat veszel a babának, az is megkönnyítheti az utazást. Ez lehet egy játék, vagy nagyobb gyerekek esetében egy magazin, könyv vagy kifestő. Az új és észrevétlen dolgok általában tovább tartják a gyerekek érdeklődését.SzünetekHa hosszabb utakat tervez, érdemes gondolni a szünetekre. A legtöbb pihenőhelyen vagy benzinkúton már van játszótér, ami friss levegőt ad a gyerekeknek, segít nekik más dolgokra gondolni, és elviselhetőbbé teszi számukra az utazást. Ha ebédidőben is úton van, jó ötlet lehet ezt a szünetet ebédre használni. Végül is, a telt gyerekek utána biztosan boldogabbak és nyugodtabbak lesznek az autóban. Amikor a legrosszabb a helyzet, a modern eszközök segíthetnek Ha pedig a fentiek közül egyik sem működik, akkor egy mobiltelefon, tablet vagy laptop segíthet egy kedvenc mesével, rajzfilmmel vagy játékkal. Ne feledje tehát mindig magával vinni legalább egy ilyen eszközt. Ideális esetben persze egy töltöttet. ???? 

 

Érezd jól magad a családoddal vagy a barátaiddal. Biztosan nem fogod unatkozni ezeket a játékokat!

A hosszú őszi és téli estéket egy minőségi társasjátékkal a családdal vagy a barátokkal való kellemes időtöltéssé alakíthatja. Rengeteg van belőlük a kínálatban, ezért úgy döntöttünk, hogy megkönnyítjük a választást. Íme néhány tipp a társasjátékokhoz, amelyekkel biztosan nem fog unatkozni otthon vagy útközben.  Tegyék meg tétjeiket, a versenyek elkezdődtekEz a játék egykor szinte minden háztartásban kötelező volt. A World of Racing társasjátékkal a lóversenyzés izgalmait élheted át világszerte. Aki a legjobban kitalálja a kockázatot, az nyer.  Ember, ne légy mérges!Egy olyan társasjáték, amely egyetlen háztartásból sem hiányozhat. A játék célja, hogy az összes bábut bejuttasd a házba. Ez azonban nem ilyen egyszerű, a darabok békés beköltöztetése a házba pillanatok alatt heves harcba torkollhat. Üzletünkben ezt a klasszikust fa színösszeállításban, állatmotívumokkal találja.Ideális játékok útközben isKis méretüknek köszönhetően a kártyajátékok ideális útitársak. Választhatja például a Fekete Péter játékot, amelyet többféle kivitelben is kínálunk, a klasszikustól a Mancs őrjáraton át a Micimackóig. Vagy választhatja az egyre népszerűbb UNO játékot, amely szintén többféle kivitelben kapható.  Asztali foci vagy hokiEzek időtlen játékok, amelyeket biztosan nem fogsz megunni. Akár az asztali hokit, akár az asztali focit választod, készülj fel egy igazi családi sportcsatára! Ideális módja annak, hogy a gyermekeket sportszerűségre és tisztességes játékra tanítsuk otthon. A Monopoly sosem okoz csalódástA monopóliumot nem kell bemutatni. A régi, jól ismert játék új dizájnban. Népszerű a fiúk, lányok, játékosok körében minden korosztályban. Vidd el a gyerekeket egy életre szóló szórakozásra az új Monopolyval. Már csak azt kell eldöntened, hogy a hagyományos verzióhoz nyúlsz-e, vagy az Builders, Junior vagy a Cheaters Edition engedélyezett csalását választod.  

 

Hogyan lehet kezelni az iskolába való visszatérést gyerekekkel?

Ako s deťmi zvládnuť návrat do školských lavíc?

Prázdninový režim sa pomaly, ale isto končí. September sa nezadržateľne blíži a s ním príde aj nový školský rok 2022/2023. Tak ako si deti museli zvykať na stereotyp prázdnin sa opäť budú musieť naladiť na školu. Ako to zvládnuť čo najlepšie?

Pre deti je oveľa jednoduchšie si zvyknúť na pohodový prázdninový režim ako na výkonový režim. Rodičia by preto už ku koncu prázdnin mali svoje ratolesti pomaly pripravovať na návrat do školskej lavice.

Úprava režimu

Postupnými krokmi by sme mali upravovať režim dieťaťa. Cez prázdniny sme s večierkou benevolentnejší a deti chodia spávať neskôr ako počas zvyšku roka. Preto je dôležité, aby sme nastavili čas odchodu do postele na čas, v ktorom sa tak bude diať aj počas školského roka. Samozrejme sa treba vyvarovať extrémnym skokom a je potrebné sa k tomuto času dopracovať postupne.

Nerobne školu demotivujúcou

Treba sa zamerať na to, aby bolo školské prostredie pre deti lákavé a nie demotivujúce či odpuzdujúce. Docieliť to môžeme napríklad aj rozhovorom o tom, na čo sa dieťa v škole teší. Deti sa tešia na svojich spolužiakov/spolužiačky či kamarátov/kamarátky a aj toto môže zjednoduchšiť presun späť do lavice. Socálny aspekt školy je pre deti veľmi dôležitý, preto by sa aj rodičia mali na neho zamerať.

Koľko krúžkov je priveľa?

So začiatkom školského roka sa opäť do životov detí vrátia aj krúžky. Treba si ale dávať pozor na to, aby ich dieťa nemalo priveľa a zvoliť tie správne. Rodičia majú často predstavy, aké krúžky by mohli jeho dieťaťu do budúcnosti niečo priniesť a krúžky vyberajú podľa seba. Je ale veľmi dôležité, aby boli rodičia empatickí a počúvali svoje deti a navnímali, aký krúžok by si dieťa chcelo zvoliť. Je dôležité, aby si mohlo dieťa vybrať samo. Rodičia samozrejme plnia nejakú dozornú a kontrolnú úlohu. Čo sa týka počtu krúžkov, je dôležité, aby dieťa malo čas aj na oddych počas dňa. A zároveň treba behom týždňa mať aj deň/dni, keď dieťa nebude mať žiadny krúžok.

 

5 tipp a kicsiknek szóló játékokhoz, amelyek támogatják a megfelelő fejlődésüket

5 tipp a kicsiknek szánt játékokhoz, amelyek támogatják megfelelő fejlődésüketSzeretné kiválasztani a megfelelő játékot gyermeke számára? E-shopunkból válogatott játékokat készítettünk számotokra, amelyek nem csak örömet okoznak, hanem hozzájárulnak kicsinyének megfelelő fejlődéséhez is. Érzékszervi golyók készleteNéhány hónap elteltével elkezdheti edzeni a motoros készségeket vagy a szenzoros észlelést. Például ez a többszínű gumigolyókészlet 6 hónapos kortól alkalmas gyermekek számára. A golyók puha és kellemes tapintású anyagból készültek, és mindegyiknek más a felülete.Fa labirintus A fából készült, színes labirintus változatos motívumokkal, vidám színekben gyerekeknek 12 hónapos kortól ajánlott. Támogatja a finommotorika és a szem-kéz koordináció fejlesztését, amikor a fagyöngyöket két színes pályán egyik oldalról a másikra mozgatja. Az e-shopban megtalálod az alap különböző színváltozataiban. Zöldség favágásBiztonságos zöldségvágás minden gyermek számára 18 hónapos kortól. Ennek a játéknak köszönhetően a gyerekek megtanulják felismerni a különféle ételeket, és gyakorolják a motoros készségek alapjait. A csomag 18 alkatrészt tartalmaz, beleértve a késeket és a tányért, mindezt fadobozban tárolva.RollAgain labdapálya Kezdődik a véget nem érő szórakozás! A 2 éves kortól megfelelő készlet egy egyszerű összecsukható tornyot és 5 db nagy, kétszínű golyót tartalmaz. Emelje fel a labdát a legalsó alapról, és feloldja a többi golyó blokkolását, amelyek egyszerre kezdenek gurulni. Az elsőként leeső, majd visszadobott labda ismét a pályán való mozgásra készteti a labdákat.A szinkronban guruló labdák szinte hipnotikus hatást fejtenek ki – gyermeke nem tud majd elszakadni a játéktól, dobni-dobni fog több labdát és egyúttal tökéletesen gyakorolja a mozgáskoordinációt.megtanulja érzékelni az ok-okozati összefüggést és egyszerűen jól érzi magát. Festészet fáraTanulj meg szórakoztató módon festeni ezzel az oktatójátékkal. A készlet tömör fa alkatrészekből és masszív szerkezetből készült, és 3 éves kortól ajánlott gyermekek számára. Amellett, hogy remek móka, ez a játék fejleszti a kreatív és a szem-kéz koordinációs készségeket.

 

A veszteség az élethez tartozik. Tanítsd meg a gyerekeket, hogy megbirkózzanak velük

A veszteség az élet része. Tanítsd meg a gyerekeket megbirkózni velük A mai korban mindenkitől elvárják, hogy sikeres legyen. Természetesen a szülők sem kivételek, és nagy elvárásokat támasztanak gyermekeikkel szemben. De ugyanilyen fontos, hogy a gyerekeket megtanítsuk elfogadni az élet által okozott veszteségeket.Természetesen mindenki nyerni akar. Legyen szó sportról, társasági játékról vagy más élethelyzetről. De az élet nem csak a győzelmekről szól, hanem néha csalódás ér minket a veszteség miatt. Ezért nagyon fontos, hogy a kisgyermekeket megtanítsuk arra, hogy egy ilyen helyzetet életük részeként fogadjanak el, és lehetőséget kapjanak arra, hogy tanuljanak belőle és továbblépjenek. Meg kell tanítanunk a gyerekeknek, hogy a kudarc természetes, és a legnagyobb hiba az, ha harc nélkül feladjuk. A csalódások viszik előre őket az életben. Ideális, ha már korán elkezdjük felkészíteni a gyerekeket a veszteségekre, a családi körben, ahol biztonságban érzik magukat. A társasjátékok ideális segítők. Velük a gyerekek boldog győzelmeket, de keserű veszteségeket is átélnek. Előfordulhat, hogy a gyerekek kezdetben csak dühkitörésekkel viselik a veszteséget. Fontos, hogy elfogadjuk ezeket a megnyilvánulásokat, és ne próbáljuk megnyugtatni a gyerekeket. Fontos, hogy a gyermek megszabaduljon a haragtól és a negatív érzésektől. Kulcsfontosságú, hogy a gyerekek saját életükben megtapasztalják ezeket az érzelmeket. Nem illik együtt éreznünk a gyerekekkel és vigasztalnunk őket.Miután megnyugodtak, jó beszélni velük a veszteségről, és elmagyarázni, hogy az ilyen érzések nem helyesek vagy normálisak. Ugyanakkor meg kell próbálnunk befejezni a megkezdett játékot. Ha a gyermek nem akar részt venni, a többi játékosnak legalább be kell fejeznie a játékot. Így a gyermek megfigyeli példaképe szülei helyes viselkedését, reakcióit. Ezért nagyon fontos, hogy szülőként mutasd meg gyermekeidnek, hogy nyugodtan kezeled a vereséget, és nem adod fel. És ne feledd, ne hagyd, hogy a gyerekeid nyerjenek! A gyerekek nagyon is tudatában lesznek annak, hogy hagyod őket nyerni. De ők saját erőfeszítéseikkel akarnak nyerni. Mi viszont ilyen cselekedetekkel jelezzük nekik, hogy hagyjuk nyerni, mert ők maguk nem tudnák rá. Ez még több síráshoz, haraghoz vagy a gyerekek saját képességeikbe vetett bizalmának elvesztéséhez vezethet.

 

Az iskola már javában zajlik.

Az iskola teljes erővel elindult a hoszú szünidő már mögöttünk van. Az időjárás a nyáron kedvezett, élveztük a sok szórakozást. Ha szeretné  meghosszabítani a gyönyörű nyári napokat, látogassa meg a sportkategóriánkat ahol különféle nyári és őszi sport tevékenységre alkalmas játékot, felszerelést talál. Örömet szerezhet majd a parkban, kertben, vízben. Ha a hidegebb napokon mégis benn kell maradniuk a lakásban, házban a különféle társasjátékaink nyújtanak jó szórakozást. Keresd fel Te is oldalunkat és lepd meg magad egy szép új játékkal!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió